Hmelj – Humulus lupulus

Vivaldi translation of introduction to uses of Hops: The medicinal part of hops are unripe fruits. Hops are a very good natural sedative, so it is used as a medicine to treat diseases of the nervous system, more precisely, to calm the nerves and as a natural remedy for insomnia. Relieves nervousness, restlessness, stress, encourages sleep and strengthens nerves. It contains a high percentage of hormones very similar to estrogen, so it is useful for women. Hops tea is good to drink during menstruation, because it has a calming effect.

Myrela

Ljekoviti dio hmelja su nezreli plodovi. Hmelj je jako dobar prirodni sedativ, pa se zbog toga koristi kao lijek za liječenje bolesti nervnog sistema, tačnije, za umirenje živaca i kao prirodni lijek protiv nesanice. Olakšava nervozu, nemir, stres, podstiče san i jača živce. Sadrži visok procenat hormona vrlo sličnih estrogenu, pa je zato koristan za žene. Čaj od hmelja dobro je piti u toku menstruacije, jer djeluje umirujuće.

Uzet u većoj mjeri hmelj izaziva trovanje, koje se manifestuje kroz gađenje, povraćanje, glavobolju, usporavanje cirkulacije, itd. Opštepoznato je da biljka hmelj veoma uspješno otvara apetit i izaziva prijatnu potrebu za hranom. Sadrži gorke materije, pa tako podstiče varenje hrane. Poznato je da pivo goji, kao i da alkoholna pića, u većoj mjeri, nikako nisu zdrava, ali od hmelja (biljke od koje se pravi pivo) i od samog piva, uzetog na pravilan način i u malim dozama, možete imati i velikih koristi.

View original post 176 more words